Köszöntjük Önt a Sumi Agro Hungary Kereskedelmi Kft. immáron sokadszor megújult honlapján.

Új honlapunk lehetőséget ad számunkra, hogy látogatóinkat tájékoztassuk naprakész információkról, tevékenységünkről, termékeinkről és szakmai törekvéseinkről.

 

A Sumi Agro Hungary Kft. fő tevékenysége a magyarországi növénytermesztéshez színvonalas és biztonságos növényvédő szerek és egyéb készítmények biztosítása. Számos japán és egyéb régióban jelen lévő gyártó termékeit képviseljük Magyarországon. Feladatunk az, hogy az általunk hosszú távú megállapodásokkal képviselt gyártók termékeinek hazai engedélyezését és bevezetést lefolytassuk, az engedélyezett termékeket a magyar kereskedelmi hálózaton keresztül eljuttassuk a gazdálkodóknak, és nem utolsó sorban az, hogy magas szakmai szinten megismertessük a termelőkkel széles körű technológiai megoldásainkat.

Tulajdonosunk a SUMITOMO Corporation japán kereskedőház ez irányú tevékenysége régiónkban a ’70-es évekre nyúlik vissza. Ekkor kezdődött a japán növényvédő szer gyártókkal az együttműködés a Közép-Kelet Európai régióban (Hokko Chemical, Nippon Soda Co., Nihon Nohyaku, Sumitomo Chemicqal stb). Ez a fajta tevékenység napjainkban is folytatódik és újabb partnerekkel bővül a kooperációnk.

A Sumi Agro Hungary Kft. 1992-ben kezdte meg működését Magyarországon. Ez volt a Sumitomo Corporation első, agrokemikáliák forgalmazására szakosodott leányvállalata a világon. A magyar és japán szakemberek közös munkájának kiemelkedő eredményeit  fémjelzi, hogy az az üzleti modell, ami a Sumi Agro Hungary révén Magyarországon közel 30 éve sikeresen működik, mára több kontinensen is megjelent. 37 országában került sor hasonló leányvállalat létrehozására, és két kontinensen cégcsoportok is létrejöttek (Sumi Agro Europe, Sumi Agro South-America) a regionális fejlesztések elősegítésére. Ennek eredményeként Európában saját fejlesztésű termékekkel is piacra léptünk (Inazuma, Yamato, ). A Sumitomo Corporation japán kereskedőházon belül létrejött az Agriscience Business Line (ASBL) ami jelentős anyagi és szellemi erőforrásokkal támogatja a mára globálissá növekedett cégcsoport fejlődését.

A mezőgazdasági termelés még szélesebb körű ellátását célozza az a törekvés is, hogy cégcsoportunk ma már a mezőgazdasági termelőeszköz kereskedelemből is kiveszi a részét. 2020-ra 3 országban (Románia, Brazília, Ukrajna) vásároltunk és működtetünk országos kereskedő cégeket a mezőgazdasági termelők jobb ellátása érdekében.

Ejtsünk részletesebben pár szót magyarországi tevékenységünkről. Társaságunk szinte minden növénykultúra növényvédelmére kínál széleskörű megoldásokat. Termékeink és technológiáink magas műszaki tartalommal és kedvező környezeti paraméterekkel rendelkeznek. Rovar-, atka- és gombaölőszereink, gyomirtószereink, csávázó- és deszikkáló készítményeink és egyéb speciális termékeinkről részletesen olvashatunk a honlapunkon.

Fontos és új terület a munkánkban a biológiai készítmények és biostimulánsok fejlesztése és bevezetése a termelők részére. Ez a project, ami SEIPRO márkanéven gyűjti csokorba a termékeket., fontos szerepet tölt be a jövőben a hagyományos növényvédelem hatékony kiegészítésére.

Jelentős feladat számunkra, hogy a japán és egyéb készítmények hazai bevezetését és technológia fejlesztését minél hatékonyabban végezzük el. Az újdonságok engedélyezése egyre nehezebb és hosszabb folyamat az Európai Unió egyre szigorodó engedélyezési feltételrendszere miatt.

Felkészült és tapasztalt szakembereink minden területen segítik a termelőket technológiáink eredményes és hatékony alkalmazásában. Kérjük, keresse bizalommal szakembereinket a budapesti központunkban és területi szaktanácsadó mérnökeinket az ország teljes területén.

 

Sumi Agro Hungary Kft.